Deel dit artikel
Deel dit artikel
Gepubliceerd: 17 juni 2016

Wat moet je over arbeidsrecht weten?

Kom het te weten op het Gymsport.nl Congres!

Het afgelopen jaar zijn veel wijzigingen in het arbeidsrecht doorgevoerd. Vorig jaar ging de nieuwe WWZ-regeling in en onlangs werd de VAR vervangen voor de Wet DBA. Als gymsportaanbieder is het ook belangrijk dat je weet hoe je met arbeidsrelaties omgaat, ook als je alleen met vrijwilligers werkt. Tijdens het 4e Gymsportcongres op 25 juni wordt daarom een expertsessie aan dit thema gewijd.

 

De Expertsessie ‘Belonen in de sport' tijdens het Gymsport.nl Congres gaat in op de verschillende vormen hoe een sportvereniging zijn werknemers en vrijwilligers het beste kan belonen. Dit kan via een vrijwilligersregeling, ZZP, IB-47 en/of door middel van een  arbeidsovereenkomst. De overgang van de VAR-regeling naar de Wet DBA zal daarbij veelvuldig aan bod komen. Voor gymsportclubs heeft deze regeling namelijk grote gevolgen. Kun je nog wel samenwerken met een zelfstandige? En hoe doe je dat? Als je dat niet goed regelt dan kan de belastingdienst je een naheffing opleggen.

Harry Akkermans (Sportkader Nederland) zal in de expertsessie duidelijke voorbeelden geven, ook van grensgevallen die voor problemen kunnen zorgen. Bijvoorbeeld: een coach en een vereniging sluiten een modelovereenkomst, maar het bestuur roept hem of haar wel ter verantwoording over de inhoud van zijn trainingen. Hoe zelfstandig is de trainer dan nog? Die gezagsrelatie is voor de belastingdienst wel bepalend in de vraag of iemand zelfstandig is.

Vorig jaar kwamen bij deze expertsessie veel vragen ter tafel over type arbeidsrelaties met vrijwilligers bij verenigingen. Dat was toen zeker met het oog op de vernieuwde WWZ-regeling actueel. Werkgevers in de Sport heeft onlangs een nieuw stroomschema ontwikkeld voor arbeidsrelaties. Deze invulhulp biedt inzicht in de vraag: wanneer ben je nog vrijwilliger? Deze vraag zal ook tijdens de sessie voorbij komen.

Arbeidsrecht lijkt misschien een abstract onderwerp en ver van de gymsport af, maar toch heb je daar als bestuurder mee te maken. Wil je hier meer over weten? Schrijf je dan nog snel in voor Gymsport.nl Congres op zaterdag 25 juni!

 Bekijk ook alvast het volledige programma met andere workshops en expertsessies. 

 

 

Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
laatste reacties
"goedendag, ik heb heel veel websitesbekeken, maar ik kan geen veren..." Ritmische Gymnastiek 4 dagen
"Wij zijn ook benieuwd naar de geldigheid van de antwoorden op deze ..." Arbeidscontracten 15 dagen
"Ik kan het document betreft regelgeving en kosten lidmaatschap KNGU..." Regelgeving en koste... 18 dagen