Deel dit artikel
Deel dit artikel
Gepubliceerd: 4 juni 2015 door WOS

Win voor jouw sportclub!

Veilig kunnen sporten is belangrijk. Daarvoor gelden er bij elke sport en in elke sportaccommodatie regels. Maar daarnaast zijn er ook tal van praktische manieren te bedenken om sport veiliger te maken. En daarvoor zet Werkgevers in de Sport (WOS) jou aan het werk! Maak een video met een idee om je sport veiliger maken, doe mee aan de wedstrijd ‘Win met Veilig Sporten’ en maak kans op mooie prijzen voor je sportclub.

De WOS stelt twee prijzen beschikbaar met een totaalwaarde van 1.500 euro voor het beste, meest effectieve en meest aansprekende filmpje om sporten veiliger te maken. Met je mobiele telefoon of camera kun je een video maken waarin je op een creatieve en inspirerende manier vertelt hoe jouw idee een bijdrage levert aan een veiliger sportklimaat. Iedere sporter kan een idee insturen, alleen of samen met teamgenoten. Je filmpje mag maximaal twee minuten duren. Het hoeft beslist niet gemonteerd zijn, maar dat mag natuurlijk wel.

Goede ideeën

De WOS heeft de wedstrijd opgezet om bekendheid te geven aan goede ideeën om de sport veiliger te maken. In haar rol van werkgeversorganisatie is de WOS gestart met een programma om mensen meer bewust te maken van veiligheid bij het sporten. Lobke Mentrop, directeur van de WOS, vertelt in de video meer over de wedstrijd.

Hoe doe je mee?

Doorloop om mee te doen aan de wedstrijd de volgende stappen:

  1. filmpje maken;
  2. filmpje uploaden naar YouTube;
  3. profiel aanmaken op www.sportrie.nl;
  4. titel, bijschrift en toelichting invullen;
  5. de link (koppeling) naar het YouTube-filmpje invullen;
  6. bijdrage definitief inzenden met een druk op de knop.

Mooie prijzen

Met het allerbeste idee om de sport veiliger te maken win je een clinic van een topsporter in jouw sport, 500 euro voor een verenigingsbarbecue en ondersteuning en advies voor je vereniging bij het uitvoeren van de Sport RI&E, oftewel de Risico Inventarisatie en Evaluatie. Daarmee kan jouw vereniging gestructureerd risico’s aanpakken om de kans op arbeidsgerelateerde gezondheidsklachten en ongelukken zo klein mogelijk te maken. Ook worden jij en je vereniging in het zonnetje gezet op de websites sportwerkgever.nl en werkenindesport.nl. Dat laatste geldt ook voor de winnaar van de tweede prijs. Die krijgt ook een bijdrage van 300 euro voor een verenigingsbarbecue en ondersteuning en advies bij het uitvoeren van de Sport RI&E.

Winnaars

Een deskundige jury buigt zich over alle inzendingen en kiest het beste idee om veiliger te sporten. Ze let daarbij op verschillende criteria, zoals de originaliteit, de praktische toepasbaarheid, de mate waarin het probleem dat opgelost wordt in de dagelijkse sportpraktijk voorkomt en het aantal uitgebrachte publieksstemmen via de website sportrie.nl. Je kunt je video inzenden tot 18 juli. Op 7 augustus worden de twee prijswinnaars bekendgemaakt.

Bron: Werkgevers in de Sport

Film: WOS

Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
laatste reacties
"Goedemiddag,
Graag zouden ook wij een stappenplan betreffende..."
Update privacywet 2 dagen
"Beste Janntsi,

we hebben gezocht maar er is helaas gee..."
Ritmische Gymnastiek 11 dagen
"Beste Frieda,

je kunt het beste even contact leggen me..."
Topdesk 11 dagen