Deel dit artikel
Deel dit artikel

De brug oversteken van zorg naar sporten en bewegen

Lokale netwerken stimuleren gezonde leefstijl

Voor een goede doorstroom van zorg naar sport- en beweegaanbod is het belangrijk dat zorgverleners en sport- en beweegaanbieders elkaars aanbod leren kennen en vertrouwen krijgen in elkaar. Wanneer de verschillende aanbieders in een wijk elkaar weten te vinden, is het makkelijker om mensen naar elkaar door te verwijzen. Lokale netwerken stimuleren op die manier een gezonde leefstijl en leveren daarmee ook een aandeel in bijvoorbeeld eenzaamheidsbestrijding en leefbaarheid in de wijk.

Preventie heeft speciale aandacht van de overheid. In de landelijke gezondheidsnota 'Gezondheid dichtbij' staat dat sport een belangrijk onderdeel van de maatschappij en bewegen een positief onderdeel van een gezonde leefstijl is. Dat moet wel in de onmiddellijke omgeving kunnen. Samenwerking tussen eerstelijns zorgverleners en sport- en beweegaanbieders is voor een goede doorstroom van zorg naar regulier beweegaanbod in de wijk dus essentieel. Deze samenwerking is echter niet vanzelfsprekend

Lees verder

Meer over dit onderwerp is in de PDF hieronder te lezen (klik hier). In de PDF wordt dieper ingegaan op onder meer Netwerken, de BeweegKuur, de Beweegwinkel en kansen. 

Zorgverleners Sport

Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
Gerelateerde downloads
laatste reacties
"Beste Karin,

voor meer informatie over onze freerunkar..."
Freerunkar 17 dagen
"Beste Albert Jan, wat vervelend voor jullie dat jullie evenement ni..." Freerunkar 17 dagen
"Goedendag, We hebben voor 1 juni de On the Movekar 1 gereserveerd v..." Freerunkar 18 dagen