Deel dit artikel
Deel dit artikel

Leden werven en behouden

Ledengroei realiseren zonder enorme financiële investeringen, wie wil dat niet. Wat wel nodig is: enthousiasme, ambitie en goodwill. Veel turnverenigingen hebben binnen de gemeenschap decennialang een prominente rol gespeeld. Duik eens de gemeentearchieven in of spreek met ouderen uit de omgeving en al snel komen de verhalen los. Waarom dat roemruchte verleden niet laten herleven? Dat is wat Gymnastiek- en Turnvereniging Stedebroec (GTS) ooit deed. Deze vereniging groeide in minder dan een jaar van 270 naar 500 leden.

Speech
Als bestuurder van een gymvereniging kan je er vaak niet omheen: een praatje bij de opening van het seizoen, op een feestavond of bij sponsorpresentaties. Je kunt jezelf veel tijd en moeite besparen als je de voorbereiding van je presentatie in een aantal stappen verdeelt:

Ledenwerving
Door een ledenwervingsactie met andere verenigingen uit de stad te organiseren, kun je veel meer effect sorteren. Zijn er in de stad meerdere verenigingen die van plan zijn in de aanloop naar het komende seizoen een ledenwerfactie te organiseren? Bekijk dan eens de mogelijkheden dat samen op te pakken. Promoot samen sport in jouw stad en profiteer van de inspanningen van een gezamenlijk project.

Tevreden leden
Gymverenigingen breken vaak hun hoofd over het werven van leden door open dagen, proeflidmaatschappen en kortingen et cetera. En dat terwijl met het behoud van leden een stuk meer gewonnen kan worden.

Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
laatste reacties
"je kunt in middelstum trampolinespringen" Trampolinespringen 18 uur
"Mijn dochter zou zo graag trampoline willen springen. Na 2 jaar tur..." Trampolinespringen 11 dagen
"Je kunt prima van twee KNGU clubs lid zijn. Ik dans bij de ene en d..." Soorten Lidmaatschap 15 dagen