Deel dit artikel
Deel dit artikel

nijntje Beweegdiploma

 

Bewegen met nijntje

 

Kinderen bewegen iedere dag. Van de eerste kleine stapjes tot mijlpalen als het behalen van het zwemdiploma, kunnen fietsen en je eigen naam schrijven. Hoe klein of groot de stap ook is, aan de basis hiervan ligt: bewegen. Zonder beweging worden al die dingen heel lastig. Zou het dan niet logisch zijn om die basis goed aan te leren?

De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie heeft daarom het nijntje Beweegdiploma bedacht. Daarmee leren peuters en kleuters op een leuke manier de basis van bewegen. Dat betekent veel bewegen op verschillende manieren waarbij plezier centraal staat.

Ons doel is dat alle jonge kinderen in Nederland hun nijntje Beweegdiploma kunnen halen. Heb je interesse om de lessen aan te bieden binnen jouw (gymnastiek)vereniging, kinderopvang locatie of op school, klik dan hier voor meer informatie en lees alles over het aanbieden van het nijntje Beweegdiploma.

 nijntje Beweegdiploma 

Tags:    Beweegdiploma KNGU
Reacties (26)
"Onze gymnastiekvereniging is ook geïnteresseerd in het beweegdiploma

Ook wij willen graag weten: hoe kom je aan het officiële keurmerk?
Welke scholing moet de leiding hebben?
Zijn er nog voorwaarden aan bepaalde materialen?
Komt hier een grote campagne voor om het onder de aandacht van de ouders te brengen?

Groetjes Rosemarie Olde Nordkamp
Secretariaat gymnastiekvereniging Pegasus te Heerde
"
Rosemarie Olde Nordkamp onbekend
"Hallo Margot,

Ook Fysion Nijverdal lijkt dit een Prachtig middel om de Gymsport weer een boost te geven als basissport.

Wij sluiten ons dan ook graag aan bij bovenstaande vragen en zijn zeer benieuwd hoe je aan het officiële keurmerk komt en of er landelijke ondersteuning komt voor wat betreft promotie zodat dit bij alle Gymsportvereniging een groot succes mag worden!

Sportieve groet,
Gerben Grootenhuis
Voorzitter - Fysion Nijverdal"
Gerben Grootenhuis onbekend
"Via mijn mailbox stuur ik u de gevraagde informatie toe.
"
Els van de Mast onbekend
"wij zijn als kdv en pz geïnteresseerd, ik zou graag wat meer informatie ontvangen over het scholen van medewerkers en aanvullend nog wat vragen stellen.

Groeten,
Kelly Spreen"
Kelly onbekend
"@Kelly Spreen Hallo Kelly,
De meeste informatie over het beweegdiploma is op deze website te vinden. Kdv en pz kunnen ook het beweegdiploma aanschaffen.
Meer inhoudelijke informatie kunt je het best per e-mail opvragen bij Margo Cornelissen, e-mail mcornelissen@kngu.nl"
Karin Laagland onbekend
"@Rosemarie Olde Nordkamp
Hallo Rosemarie,
Op deze website, rechts boven in het paarse blokje, vind je onder sportparticipatie het onderwerp beweegdiploma. Als je hierop klikt vind je de meeste informatie over het beweegdiploma. Over meer en andere inhoudelijke vragen kun je het best contact opnemen met Margo Cornelissen, e-mail mcornelissen@kngu.nl"
Karin Laagland onbekend
"@Ingrid Nijmeijer
Hallo Ingrid,

Op deze website, rechts boven in het paarse blokje, vind je onder sportparticipatie het onderwerp beweegdiploma. Als je hierop klikt vind je de meeste informatie over het beweegdiploma. Over meer en andere inhoudelijke vragen kun je het best contact opnemen met Margo Cornelissen, e-mail mcornelissen@kngu.nl"
"
Karin Laagland onbekend
"Hoi Karin

Stel dat ik op een kinderdagverblijf de lessen beweegdiploma geef vanuit een gymnastiekvereniging, krijgt dan zowel het kinderdagverblijf als de gymnastiekvereniging het keurmerk?

Groet Bert "
Bert onbekend
"Hallo Bert,
Als het kdv ook het keurmerk wil hebben, dan moeten zij ook het keurmerk aanvragen. Zij betalen 100 euro voor het keurmerk. Bij de aanvraag kunnen zij de samenwerking met de club aangeven en jouw gegevens als licentiehouder. Pas dan krijgen zij ook het keurmerk.
Hoeven zij niet perse het keurmerk, dan kunnen zij wel in alle communicatie uitingen aangeven dat zij i.s.m. de club het mogelijk maken voor de kids om een beweegdiploma te behalen. Als ze verstandig zijn vragen zij de ouder 2,50euro te betalen (diploma kosten niet KNGU leden) voor het behalen van het beweegdiploma. Dit kan zonder keurmerk. Jij moet dan wel de lessen verzorgen vanuit de samenwerking en jij moet ook de diploma's aanvragen. Dat kan het Kdv niet zelf doen.
"
Margo Cornelissen onbekend
"Wij sluiten ons dan ook graag aan bij bovenstaande vragen en zijn zeer benieuwd hoe je aan het officiële keurmerk komt, welke scholing de leiding moet hebben en of er landelijke ondersteuning komt voor wat betreft promotie.

Marije Andringa
Gymvereniging Grijpskerk"
Marije Andringa onbekend
"Hoi Marije,
Als je een mail stuurt naar mcornelissen@kngu.nl dan stuur ik je alle informatie toe. Je kunt de informatie en het aanvraagformulier ook downloaden. Zie op deze pagina rechtsboven in."
Margo Cornelissen onbekend
"Ik had gisteren een mailtje gestuurd vanaf mijn prive e-mail voor mijn werk. Wij zouden graag informatie willen over waar en wanneer de scholing voor het aanbieden van het beweegdiploma plaatsvind, zodat we er zo snel mogelijk mee kunnen starten.

Alvast bedankt."
Bianca onbekend
"Beste Bianca, kijk voor het aanbod van scholingen voor het beweegdiploma op www.kngucampus.nl of neem contact met de medewerker Opleidingen in het district.

Als je nog vragen hebt, kun je ook contact opnemen met Milou Weinans,
e-mail: weinans@kngu.nl "
Rieky van Sterkenburg onbekend
"Beste lezer,
De turnvereniging DOTO heeft interesse in het afnemen van het nijntje beweeg programma.
We zijn lid van de KGNU
Voor de aanschaf van het programma!
Hebben wij de volgende vragen:
De eerste lessenserie is volgens de informatie gratis, wanneer moet er dan een tweede lessenserie afgenomen worden?
Welke kosten zijn er precies aan verbonden?
Wanneer worden de bijscholingen gegeven.?
Hoeveel kinderen kunnen er onder 1 docent meedoen?
"
Annelies Sandee-Laging onbekend
"Beste Annelies,

Bedankt voor uw interesse in het nijntje Beweegdiploma.
Als club, aangesloten bij de KNGU, kunt u inderdaad het keurmerk voor het nijntje Beweegdiploma gratis aanvragen. Het keurmerk kunt u aanvragen door het aanvraagformulier, te vinden op deze website, in te vullen en op te sturen naar beweegdiploma@kngu.nl.

Om de aanvraag te kunnen indienen, moet er minstens één iemand van jullie club de bijscholing van het Beweegdiploma gevolgd hebben. Om te zien wanneer en waar er een bijscholing georganiseerd wordt, verwijs ik door naar www.kngucampus.nl.
Hier kunt u zich tevens inschrijven voor de bijscholing en staan de kosten voor de bijscholing weergegeven.

Per docent kunnen er maximaal 15 kinderen meedoen aan de les. Wanneer er meer kinderen zijn is het een aanrader om of twee groepen te maken of twee docenten op één groep te plaatsen.

Tot slot vraagt u wanneer er een tweede lessenserie nodig is. Wanneer er binnen de club meerdere personen de bijscholing gaan volgen en lessen van het Beweegdiploma gaan verzorgen, kunt u ervoor kiezen om extra lessenseries aan te schaffen. Op deze manier heeft iedere lesgever een lessenserie. De lessenseries mogen namelijk niet gekopieerd worden!

Ik hoop u hierbij voldoende geïnformeerd te hebben.
Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben, kunt u een e-mail sturen naar beweegdiploma@kngu.nl.

Met vriendelijke groet,
Milou Weinans"
Milou Weinans onbekend
"Hallo,

Ik werk (met peuters) in de kinderopvang en vind het leuk om af en toe een opleiding/cursus te volgen en daar ook wat mee te gaan doen. In deze tijd is gezondheid qua voeding en beweging erg belangrijk. Daarom lijkt het mij erg leuk om de opleiding voor beweegdiploma te doen. Kan dat als pedagogisch medewerker zonder enige ervaring in gymnastiek? Hoe gaat dit precies en waar en wanneer zou ik dit kunnen doen? Heb je daar materialen voor nodig als je dit in de kinderopvang wil gaan doen?

Groeten,
Rianne"
Rianne onbekend
"Beste Rianne,

Bedankt voor je reactie.
Een persoon met een afgeronde opleiding SPW of SPH kan de meerdaagse bijscholing van het Beweegdiploma volgen. Voor meer informatie over deze bijscholing verwijs ik door naar www.kngucampus.nl. Wanneer een organisatie wilt starten met het nijntje Beweegdiploma, dient de organisatie in het bezit te zijn van het keurmerk 'nijntje Beweegdiploma's. Deze kan, na het volgen van de bijscholing, aangevraagd worden via beweegdiploma@kngu.nl.

Deze informatie is allemaal te lezen in het informatiedocument, die je kunt downloaden van deze website.
Mocht je nog vragen hebben, kun je altijd naar mailen naar beweegdiploma@kngu.nl.

Met vriendelijke groet,
Milou Weinans"
Milou Weinans onbekend
"hallo,zou ook graag wat meer informatie willen.zijn er bv ook kosten aan verbonden.onze vereniging is niet aangesloten bij de bond." miranda staal onbekend
"Hallo Miranda, als je mij een mailtje stuurt op mcornelissen@kngu.nl dan zorg ik dat je alle informatie gaat ontvangen.
Met vriendelijke groet,
Margo Cornelissen"
Margo Cornelissen onbekend
"100 euro voor het keurmerk en € 500,00 voor de lessenreeks en daarna € 5,- per diploma......ik vraag me werkelijk af wie dit allemaal kan opbrengen als club" Karin onbekend
"Beste Karin,

De kosten die u in bovenstaande bericht noemt, zijn kosten voor clubs en organisaties die niet zijn aangesloten bij de KNGU. Mocht de club zijn aangesloten bij de KNGU, ontvangt u dus het keurmerk en de lessenseries gratis. U betaalt alleen € 5,- per diploma.

Daarnaast kost de lessenreeks geen € 500,-, maar één lessenpakket (1 lessenserie van Beweegdiploma 1 of 2) en de digitale toolkit kost € 150,-. De totale kosten voor zowel het lessenpakket van Beweegdiploma 1 als 2 is voor niet aangesloten clubs en organisaties dus € 300,-.

Mocht u graag meer informatie ontvangen kunt u contact opnemen met mij. Mijn e-mailadres is Weinans@kngu.nl.

Met vriendelijke groet,
Milou Weinans"
Milou Weinans onbekend
"en dan nog het keurmerk welke € 100,- kost. Ik gaf ook antwoord op Miranda Staal die niet is aangesloten bij de bond. Dus sowieso € 400,- " Karin onbekend
"Ik heb de bijscholing Beweegdiploma gevolgd te Almelo.
Tevens ben ik docente l.o. en ben in het bezit van Modules A en B motorisch remedial teaching. .Ik zou heel graag in de omgeving van Raalte ( + 30 km) een aantal groepen willen starten i.s.m. een vereniging . Mail gerust!!!! "
Ann Steenweg onbekend
"Hoi Ann,

Ik zou graag met je in contact willen komen. Zou je mij kunnen mailen?
hollander@kngu.nl

Groetjes,

Michael Hollander
KNGU Districtsmedewerker Clubmanagement"
Michael Hollander onbekend
"Hallo,

ik wil vanuit een sportvereniging, een KNGU-club, peutergym gaan geven. Hiervoor wil ik graag het Nijntjediploma halen.

Ik ben bezig met mijn opleiding SPH. Kan ik dan het Nijntjediploma halen? en hoe gaat dat dan? Zijn er lessen en hoeveel? Is er een soort eind toets? Moet hier voor leren?

Excuses als dit op de site te vinden is, maar de site is een beetje overweldigend."
melody onbekend
"Hallo Melody,
Ja dat kan. De meerdaagse bijscholing nijntje Beweegdiploma is hiervoor. Echter, die wordt meestal alleen via een bedrijf ingekocht. We hebben niet vaak losse aanvragen voor deze cursus. Ben je toevallig ook in het bezit van een niveau 3 licentie, dat zou je toegang geven tot de verkorte bijscholing. Die vinden wel regelt plaats. Mijn collega's zijn druk de planning voor 2018 op www.kngucampus.nl te zetten.
Zo niet, stuur dan een mail aan beweegdiploma@kngu.nl met daarin ook je woonplaats, dan ga ik kijken wat ik voor je kan betekenen.
Tanja"
Tanja Bracco Gartner onbekend

Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
laatste reacties
"Beste meneer/mevrouw,

Laat ik mij ten eerste even kor..."
G-gym onbekend
"Hallo ,I am interested in acrobatic gymnastics for my daughter who ..." Acrobatische Gymnastiek onbekend
"goedendag, ik heb heel veel websitesbekeken, maar ik kan geen veren..." Ritmische Gymnastiek onbekend