Deel dit artikel
Deel dit artikel

G-gym

Sporten met een verstandelijke beperking

Iedereen wil graag sporten. Dat geldt ook voor mensen met een verstandelijke beperking.

Doel
G gym richt zich op de motorische ontwikkeling en bewegingspatronen van mensen met een verstandelijke beperking. In principe verschilt gymnastiek voor mensen met een verstandelijke beperking namelijk niet van gymnastiek voor reguliere groepen.

Eigen tempo en niveau
Bij G gym sport iedereen in het eigen tempo en op het eigen niveau. Vanuit een basis van plezier en zelfvertrouwen wordt gewerkt aan het verbeteren van de motoriek en het uitbreiden van bewegingspatronen.

Een uurtje per week
Een uur G gym per week is een uitstekende manier om mensen met een verstandelijke beperking te laten sporten. Wel is het belangrijk voor u als vereniging dat u weet hoe om te gaan met sporters met een verstandelijke beperking en wat die beperking met zich mee kan brengen.

Uitdaging
Veelal richten verenigingen zich in de lessen (eerst) op algemene basisoefeningen gymnastiek en sport en spel. Maar ook mensen met een verstandelijke beperking willen uitgedaagd worden.

Wist u dat…
En wist u dat u met G gym ook aan DOE-dagen en wedstrijden kunt meedoen? Daarnaast worden bijvoorbeeld ieder jaar de Regionale Special Olympics gehouden met verschillende sporten, zoals gymnastiek. Daar kunt u als vereniging dus ook bij aanwezig zijn. Daarvoor gaat u naar Special Olympics.
 
Meer weten?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Team Sportparticipatie, 
Karin Laagland sportparticipatie@kngu.nl

Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
laatste reacties
"Hallo
Ik ben een (mexicaanse) ex-ritmische turnster en ik ben..."
Ritmische Gymnastiek 2 dagen
"Hi, we hebben een lid per 10 mei ingeschreven. En deze zegt nu al w..." Contact onbekend
"Hallo KNGU,


Ik zag op de site van knltb dat zij..."
Verzorg je website! onbekend