Deel dit artikel
Deel dit artikel

Gym-extra

Iedereen wil graag sporten. Ook kinderen met een lichamelijke beperking.

Blije kinderen
Samen sporten op eigen tempo en niveau, gewoon lekker in beweging zijn, plezier maken! Net als andere kinderen “gewoon” lid zijn van een sportvereniging. Soms durven kinderen vanwege een motorische achterstand, lichamelijke beperking of chronische aandoening helemaal niet deel te nemen aan het gymuurtje op school of aan een spelletje op straat. En dan is sporten helemaal niet leuk. En wat is dan mooier dan dat een kind bij u komt en zegt: “Ik kan nu ook meedoen."

''Ik kan nu ook meedoen''

Een uurtje per week
Een uur gym per week is al voldoende om een motorische achterstand in te lopen. Met Gym Extra kunt u als vereniging die mogelijkheid bieden. Iedereen doet mee op zijn manier.

Plezier en zelfvertrouwen
Vanuit een basis van plezier en zelfvertrouwen wordt bij Gym Extra gewerkt aan het verbeteren van de motoriek en het uitbreiden van bewegingspatronen. Kinderen leren tijdens de les om te gaan met hun beperkingen en hun eigen mogelijkheden ontdekken.Ook is het lesuur zeer geschikt voor kinderen die wat moeilijker bewegen door overgewicht.

Inpassen
Gym Extra kan worden gegeven in een apart lesuur, maar ook binnen de gewone lesuren. Gymnastiek voor mensen met een beperking verschilt in principe niet van gymnastiek voor reguliere groepen. Veelal richt de lessen zich namelijk op algemene basisoefeningen gymnastiek, zoals in alle jeugdprogramma’s voorhanden zijn en op sport en spel.

Ondersteuning
Speciaal voor Gym Extra is een materialenbox en lesprogramma ontwikkeld, waarmee u als verenging meteen van start kunt gaan.

Meer weten?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Team Sportparticipatie - Karin Laagland
sportparticipatie@kngu.nl

Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
Gerelateerde downloads
laatste reacties
"Hallo
Ik ben een (mexicaanse) ex-ritmische turnster en ik ben..."
Ritmische Gymnastiek 2 dagen
"Hi, we hebben een lid per 10 mei ingeschreven. En deze zegt nu al w..." Contact onbekend
"Hallo KNGU,


Ik zag op de site van knltb dat zij..."
Verzorg je website! onbekend