Deel dit artikel
Deel dit artikel

Dans

Bij de KNGU kun je ook terecht voor dans. Dans is een bewegingsvorm die steeds in ontwikkeling is. Dat komt door de opkomst en het ontstaan van verschillende muziekstijlen door de jaren heen. Dans biedt daarom voor ieder wat wils. Van jazzdans tot streetdance en van breakdance tot theaterdans.

De KNGU organiseert elk jaar Dance2Demo’s. Dansgroepen kunnen hier ingestudeerde dansen aan publiek laten zien. Daarnaast kan men bij de KNGU deelnemen aan wedstrijden, met als afsluiting het NK Jazzdans. Daarbij neem je het op je eigen niveau en in je eigen leeftijdscategorie op tegen andere dansgroepen. De danswedstrijden staan onder leiding van erkende juryleden, die een cursus gevolgd hebben bij de KNGU.

Dans wordt gegeven door enthousiaste en goedgeschoolde docenten. Zij volgen ieder jaar bijscholingen en dansstages via de KNGU. De KNGU biedt ook een opleiding leider Jazzdans aan. Daarnaast zijn er diverse producten beschikbaar voor leiding om dans te stimuleren.

Om dans binnen de KNGU te ondersteunen, is er de commissie Dans. Die houdt zich bezig met alles rondom dans binnen de KNGU.

Meer weten?                               
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Team Sportparticipatie,
Marcel Verstraten sportparticipatie@kngu.nl

 

Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
laatste reacties
"Goedemiddag,
Graag zouden ook wij een stappenplan betreffende..."
Update privacywet 2 dagen
"Beste Janntsi,

we hebben gezocht maar er is helaas gee..."
Ritmische Gymnastiek 11 dagen
"Beste Frieda,

je kunt het beste even contact leggen me..."
Topdesk 11 dagen