Deel dit artikel
Deel dit artikel

Ritmische Gymnastiek

Bij Ritmisch Gymnastiek laat je op het tempo van de muziek je lenigheid zien.

Met vloeiende bewegingen toegevoegd met de materialen bal, knots, lint, hoepel of touw krijg je een gracieus optreden. Prachtig om te zien, fantastisch om te doen.


Muziek, ritme en coördinatie zijn belangrijk bij RG. Acrobatische onderdelen zoals salto's horen daar niet bij. Veel belangrijker is de muziek: afwisseling van ritme en snelheid zorgen voor een spectaculaire show.

Breder sportaanbod met ritmische gymnastiek

Voor veel leden van de KNGU is ritmische gymnastiek (RG) een redelijk onbekende sport. Toch is het één van de oudste gymsporten en is het een olympische sport. RG is een combinatie van lenigheid, materiaalbeheersing en dans. De materialen die worden gebruikt zijn: bal, touw, knotsen, hoepel en lint. In Nederland zijn ruim veertig gymclubs die RG aanbieden; zowel recreatief, als op topniveau. RG wordt in principe alleen door vrouwen beoefend, al zijn er inmiddels ook mannen die het recreatief beoefenen.

Meer weten?
Download hier de informatiefolder ritmische gymnastiek, kijk dit filmpje of neem contact op met de Landelijke Commissie Ritmische Gymnastiek (LCRG). 


 

Reacties (11)
"beste,

mijn dochter is bijna 11 jaar oud heeft een paar jaar turnen gevolgd en wedstrijden mee gedaan maar ze is opzoek naar ritmische gymnastiek. we wonen in ypenburg den haag, waar kunnen we de rg lessen volgen?
mvgr,
desvi"
desvi onbekend
"Ik denk dat de dichtsbijzijnde dan gymsport leiden is. In spijkenisse heb je sportuna. RKSV wilskracht in alphen aan de rijn. In de buurt van dordrecht heb je ook veel clubs die RG geven. Er zijn helaas niet veel clubs die dit aanbieden en het 16+ aanbod is helemaal om te huilen helaas. Erg jammer want het is een enorme leuke en mooie sport/dans/kunst. " charlotte Bleijenberg onbekend
"Goedendag, is er een vereniging in omgeving nijmegen die ritmische gymnastiek les geven? Mvg" Sajenna Van Kolck-Özer onbekend
"Beste Sajenna, ik heb je gisteren een mail gestuurd. Ik hoop dat je naar aanleiding daarvan op www.kngu.nl een club, die ritmische gymnastiek in het lespakket heeft zitten, hebt gevonden.

Met vriendelijke groet,
Rieky "
Rieky van Sterkenburg onbekend
"waar kan ik lessen ritmische gymnastiek volgen in de buurt van Arnhem." Mina onbekend
"Beste Mina,

Je kunt terecht bij SZG Zutphen:
http://www.szg-zutphen.nl/
Heel veel plezier.

Met vriendelijke groeten,

Jimmy van Dijk
KNGU"
Jimmy van Dijk onbekend
"Hallo,

ik wil heel graag informatie over ritmisch gymnastiek. Ik zou namelijk willen weten of er in Rotterdam een club is waar ik les kan krijgen.

Alvast bedankt,
groeten van
Weatney Monteiro (13 jaar)"
Weatney onbekend
"Beste Weatney

Op dit moment zijn er clubs in Rotterdam, we zijn er hele leuke clubs in de omgeving van Rotterdam
http://www.kngu.nl/club/sport-ritmische-gymnastiek/woonplaats-rotterdam
Kijk maar eens op deze link.

Veel plezier

Groetjes
Silvia Bos
"
Silvia Bos onbekend
"Hallo,
Is er een vereniging in Lelystad die Ritmische gymnastiek op gevorderd nivo aanbiedt?
Met vriendelijke groet,
Marieke"
Marieke 29 dagen
"Mijn dochter is bijna 8 jaar oud. Zij doet ballet al 5 jaar maar zij is opzoek naar ritmische gymnastiek. Wij wonen in Den Bosch. Waar kunnen we de les volgen? Volgens mij dat kan niet in Den Bosch maar misschien wel in andere stad in de buurt van Den Bosch" Janntsi Gallardo 17 dagen
"Beste Janntsi,

we hebben gezocht maar er is helaas geen club in de buurt van Den Bosch met een RG aanbod. Uiteraard is het wel goed om de interesse kenbaar te maken bij de lokale clubs. Bij voldoende animo kunnen ze misschien wel nieuw aanbod opzetten.

Met vriendelijke groeten,

Jimmy van Dijk
KNGU"
Jimmy van Dijk 16 dagen

Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
laatste reacties
"Goedemiddag,
Graag zouden ook wij een stappenplan betreffende..."
Update privacywet 7 dagen
"Beste Janntsi,

we hebben gezocht maar er is helaas gee..."
Ritmische Gymnastiek 16 dagen
"Beste Frieda,

je kunt het beste even contact leggen me..."
Topdesk 16 dagen