Deel dit artikel
Deel dit artikel

Ritmische Gymnastiek

Bij Ritmisch Gymnastiek laat je op het tempo van de muziek je lenigheid zien.

Met vloeiende bewegingen toegevoegd met de materialen bal, knots, lint, hoepel of touw krijg je een gracieus optreden. Prachtig om te zien, fantastisch om te doen.


Muziek, ritme en coördinatie zijn belangrijk bij RG. Acrobatische onderdelen zoals salto's horen daar niet bij. Veel belangrijker is de muziek: afwisseling van ritme en snelheid zorgen voor een spectaculaire show.

Breder sportaanbod met ritmische gymnastiek

Voor veel leden van de KNGU is ritmische gymnastiek (RG) een redelijk onbekende sport. Toch is het één van de oudste gymsporten en is het een olympische sport. RG is een combinatie van lenigheid, materiaalbeheersing en dans. De materialen die worden gebruikt zijn: bal, touw, knotsen, hoepel en lint. In Nederland zijn ruim veertig gymclubs die RG aanbieden; zowel recreatief, als op topniveau. RG wordt in principe alleen door vrouwen beoefend, al zijn er inmiddels ook mannen die het recreatief beoefenen.

Meer weten?
Download hier de informatiefolder ritmische gymnastiek, kijk dit filmpje of neem contact op met de Landelijke Commissie Ritmische Gymnastiek (LCRG). 


 

Reacties (2)
"beste,

mijn dochter is bijna 11 jaar oud heeft een paar jaar turnen gevolgd en wedstrijden mee gedaan maar ze is opzoek naar ritmische gymnastiek. we wonen in ypenburg den haag, waar kunnen we de rg lessen volgen?
mvgr,
desvi"
desvi onbekend
"Ik denk dat de dichtsbijzijnde dan gymsport leiden is. In spijkenisse heb je sportuna. RKSV wilskracht in alphen aan de rijn. In de buurt van dordrecht heb je ook veel clubs die RG geven. Er zijn helaas niet veel clubs die dit aanbieden en het 16+ aanbod is helemaal om te huilen helaas. Erg jammer want het is een enorme leuke en mooie sport/dans/kunst. " charlotte Bleijenberg 21 dagen

Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
laatste reacties
"Ik heb net een handmatige factuur gemaakt. Bij het opslaan was ik b..." Contact 29 minuten
"Beste Peter Kok,

Mijn collega Peter Bus heeft u een e-..."
Verzekeringen 13 dagen
"LS,

Onlangs heb ik onderstaande vraag bij de accountma..."
Verzekeringen 16 dagen