Deel dit artikel
Deel dit artikel
Gepubliceerd: 16 april 2019 door Redactie

Coaches en trainers staan centraal in 2019!

Onder de noemer ‘5000 superhelden’ staan de coaches en trainers in 2019 centraal bij de KNGU. Een betere positie en meer waardering voor de coaches en trainers is daarbij het voornaamste doel.

Bij verenigingen hebben coaches en trainers niet alleen een belangrijke rol bij het lesgeven, maar richten ze zich de laatste tijd ook steeds meer op andere taken. “De trainersrol verschuift steeds meer. Coaches en trainers worden steeds waardevoller: op allerlei gebieden delen ze hun kennis,” weet projectmanager Jimmy van Dijk. 

Wat dat betreft verdienen de coaches en trainers ook meer aandacht en waardering. “Het is belangrijk dat we ze belonen, maar ook dat we kijken naar waar ze behoefte aan hebben. In alles wat we dit jaar doen besteden we daarom extra aandacht aan trainers en coaches.”

In het najaar van 2018 deed de KNGU samen met onderzoeksbureau Motivaction daarom al onderzoek naar de trainers en coaches. Zo werd er onder andere gekeken naar hun beweegredenen: wat vinden ze leuk aan training geven, wat is minder leuk en hoe kan de KNGU ze beter bedienen?

Uit het onderzoek kwamen diverse kernconclusies die allemaal te maken hebben met goed werkgeverschap. “De uitkomsten van dat onderzoek zijn waardevol. Het is kennis die clubs niet zomaar zelf kunnen opdoen. Eigenlijk zien we twee soorten clubs: verenigingen die continu een kadertekort hebben en clubs die het voor elkaar hebben. Een lange termijnvisie is van groot belang om het kadertekort te verminderen. Dat stimuleren we dus ook bij clubs.” 

Verkiezing

Het is dan ook belangrijk dat clubs van elkaar leren. “Via onze website en het magazine laten we de clubs aan het woord. Dat is geloofwaardiger en praktischer.”

Daarnaast wordt er binnenkort met een ‘trainer van het jaar’ verkiezing gestart. “Dat is best ludiek. En er volgen nog veel acties, die moeten laten blijken dat de trainers en coaches echt belangrijk zijn.”

Plaats reactie
laatste reacties
"hallo,
Is er RG in Eindhoven of in de buurt van?"
Ritmische Gymnastiek 2 dagen
"Ik wil graag het stroomschema bekijken. Helaas is dit niet meer mog..." Stroomschema beoorde... 20 dagen
"Hallo, ik kan nergens vinden wat het minimum is van het uurloon van..." Vergoedingen voor vr... onbekend